Voss

Foto: Visit Voss/Erik Østlie

Voss

Skrevet av: Student Bergen

Foto: Visit Voss/Erik Østlie

Med fjell og skogkledde daler, skianlegg i toppklasse, elver, fosser og vann er Voss et populært reisemål både vinters- og sommerstid.

Voss er naturdestinasjonen i Hordaland fremfor noen, og tiltrekker seg mange besøkende fra både inn- og utland. Bygden med omlag 14 000 innbyggere har fostret en rekke olympiske medaljevinnere, og er kjent for blant annet skianleggene og for den årlige Ekstremsportveko. Fra Bergen går det både buss og tog, i tillegg til egne skibusser i vinterhalvåret.

 

Voss Resort

Vestlandets største skisenterlegg med til sammen 10 heiser og 23 løyper. I tilknytning til anlegget finnes også 18 km preparerte langrennsløyper. Tilgang fra Bavallen, ca. 5 km fra Voss. Gratis buss fra togstasjonen tar deg til starten av anlegget. 

 

Myrkdalen

Myrkdalen ligger 25 minutter fra Voss sentrum og er et av de mest snøsikre områdene i Norge. Her finner du 9 heiser og 20 løyper, i tillegg til 28 km med langrennsløyper

 

Sommeraktiviteter

Voss er kjent som et eldorado for ekstremsport, og tilbyr blant annet elvesport, fallskjermhopp, paragliding og utfordrende sykkelterreng. Naturområdene rundt Voss er også populære for turer til fots. 

Om studentbergen.no

Kontakt

Følg oss