Bli sett på nett

Skrevet av: Sara Bjølverud

Foto:

“Enkelte vil kanskje ikkje heilt vere med på at dette kan vere ein draumejobb, men for meg var det midt i blinken. For å sitere kusina mi: fylkeskommunen er sexy. Ho jobbar i Nav, og har også sagt: Nav er sexy, men ikkje like sexy som fylkeskommunen. Vi er kanskje litt rare i min familie, men skjønt einige om at det er stas å arbeide i det offentlege.”

 

fra “Karrierebloggerne”, signert trainee i Hordaland Fylkeskommune, Eva Melvær Langaas

 

I februar utlyste Karrieresenteret en bloggkonkurranse der vi søkte tre personer som skulle blogge om overgangen fra studentliv til arbeidsliv. Tre kvinner utmerket seg med sine spennende fortellerstemmer, og 20. mai åpnet bloggen “Karrierebloggerne”. Eva Melvær Langaas (Hordaland Fylkeskommune), Susanne Lier Fagerbakke (Røde Kors) og Linn Helen Kornerud (Den norske ambassaden i Seoul) blogger om utfordringer og erfaringer i arbeidslivet.

 

Blogg = jobb

“Blogg gir jobb”, uttalte Cecilie Staude, førsteamanuensis ved BI og ekspert på sosiale medier til Dagsavisen 7. juni. Hun mener arbeidsgivere googler potensielle arbeidstakere, og at det er verre om de ikke finner noe enn om de finner noe. I følge Staude betyr manglende synlighet at du er en formell og anonym person som ikke er engasjert. I januar i år blogget gjestebloggeren Anna Olsen på den svenske “Karriärcentrums blogg” at hun overraskende hadde blitt tilbudt jobb uten å ha søkt, takket være bloggingen hennes. Også hun trakk fram at mange arbeidsgivere ser positivt på at en er synlig på nett, og gjerne har sin egen webside. Men, en bør ha noe interessant å komme med, og vise at en klarer å balansere privatliv og arbeidsliv.

 

Ærlig talt

De fleste studenter har ikke vært i en relevant jobb i løpet av studietiden, og vet ikke helt hva som venter dem, men ved å følge bloggen kan de få en spennende innsikt i hva som forventes av en nyutdannet. Både studenter og arbeidstakere vil kunne kjenne seg igjen i Evas opplevelse:

“Enkelte dagar forstår eg ikkje kor blir av. Oppgåvene eg hadde planlagt å bli ferdig med har eg ikkje sett på heile dagen, og eg er usikker på om eg eigentleg har gjort noko arbeid i det heile. Slike dagar kan vere demotiverande og kjennast bortkasta ut.”

 

Hver uke ut året vil våre tre karrierebloggere gi oss et ærlig innblikk i arbeidslivet, og blogge om både oppturer og nedturer. Følg med på www.karrierebloggerne.no og for å få de nyeste oppdateringene kan du følge Karrieresenteret på facebook og twitter der vi vil linke til innleggene.

blog comments powered by Disqus

Om studentbergen.no

Kontakt

Følg oss