• BRYGGEN: Hovedkvarteret for de tyske hanseatene fra 1360 til 1754. Står på UNESCOs verdensarvliste, og er et kjært ikon for bergenserne.

  BRYGGEN: Hovedkvarteret for de tyske hanseatene fra 1360 til 1754. Står på UNESCOs verdensarvliste, og er et kjært ikon for bergenserne.

 • TEATERET: Den Nationale Scene er en av Norges tre nasjonale teaterinstitusjoner. Bygningen er fra 1909 og er i dag fredet.

  TEATERET: Den Nationale Scene er en av Norges tre nasjonale teaterinstitusjoner. Bygningen er fra 1909 og er i dag fredet.

 • MUSIKKPAVILJONGEN: Paviljongen i Byparken ble oppført i 1889, og ble gitt i gave til byen av F.D.Gade.

  MUSIKKPAVILJONGEN: Paviljongen i Byparken ble oppført i 1889, og ble gitt i gave til byen av F.D.Gade.

 • EDVARD GRIEG: Statue i Byparken foran Telegrafen. Grieg er Norges største komponist gjennom tidene, og ble født i Bergen i 1843.

  EDVARD GRIEG: Statue i Byparken foran Telegrafen. Grieg er Norges største komponist gjennom tidene, og ble født i Bergen i 1843.

 • GRIEGHALLEN: Bergens konserthus og storstue. Sto ferdig i 1978.

  GRIEGHALLEN: Bergens konserthus og storstue. Sto ferdig i 1978.

 • JOHANNESKIRKEN: Bergens høyeste bygning med sine 61 meter, beliggende på Sydneshaugen midt på universitetsområdet.

  JOHANNESKIRKEN: Bergens høyeste bygning med sine 61 meter, beliggende på Sydneshaugen midt på universitetsområdet.

 • ULRIKEN: Det høyeste av de 7 fjell med sine 643 meter. Den karakteristiske masten på toppen er et kjent symbol for Bergen.

  ULRIKEN: Det høyeste av de 7 fjell med sine 643 meter. Den karakteristiske masten på toppen er et kjent symbol for Bergen.

 • MUSÈHAGEN: Del av Universitetsmuseets naturhistoriske samling. Perfekt for lesing i solen. Opprettet i 1887-89.

  MUSÈHAGEN: Del av Universitetsmuseets naturhistoriske samling. Perfekt for lesing i solen. Opprettet i 1887-89.

 • UTSIKT: Nordnes og Sandviken sett fra Skredderdalen mellom Fløyen og Sandviksfjellet.

  UTSIKT: Nordnes og Sandviken sett fra Skredderdalen mellom Fløyen og Sandviksfjellet.

 • UTSIKT: Bergen sett fra Ulriken, med Store Lungegårdsvann i sentrum. De to gondolene som bringer deg til toppen heter Perle og Bruse.

  UTSIKT: Bergen sett fra Ulriken, med Store Lungegårdsvann i sentrum. De to gondolene som bringer deg til toppen heter Perle og Bruse.

Om Bergen

Bergen er Norges nest største by, med over 275 000 innbyggere. Bergen er også en av landets eldste byer, grunnlagt av kong Olav Kyrre i 1070.

Bergensområdet har også en enda lengre historie: Kongsgården Alrekstad lå på det som i dag er Årstad, og har røtter tilbake til 400-tallet. Senere ble konssetet flyttet til Bergenhus festning ved Vågen, og byen vokste frem innover mot Bryggen og Vågsbunnen. Fra 1360 til 1754 var Tyskebryggen sete for Det tyske kontor og det sentrale knutepunktet for den hanseatiske handelsvirksomheten i Norge. Med sin beliggenhet ved sjøen har Bergen alltid vært en ledende handels- og sjøfartsby. Frem til 1600-tallet var faktisk Bergen den største byen i Norden, og frem til 1830-tallet den største i Norge.

Dagens Bergen kommune har vokst, og i tillegg til sentrum (Bergenhus) finnes det ytterligere åtte bydeler: Åsane i nord, Arna i øst, Fana og Ytrebygda i sør, mens Fyllingsdalen og Laksevåg ligger i vest. Hver av bydelene har sitt eget bydelssentrum, lett tilgjengelig fra sentrum med buss eller bane. Sammen med omegnskommunene som utgjør storbyregionen Bergen og omland har området over 410 000 innbyggere.

 

Les også:

Om studentbergen.no

Kontakt

Følg oss